twitter facebook
 • Mooie start voor het Superkart Team Velsen

  Na een zomervakantie en een paar weken was het weer zover, het Superkart Team Velsen ging weer op pad. Een nieuw seizoen van de First Electro League stond voor de deur en dus gingen wij naar het ons zo goed gezinde Lelystad. Nog geen 4 maanden nadat wij in de hoofdstad van Flevoland tot kampioen van de First Electro League werden gekroond begon dus het nieuwe seizoen alweer met de eerste racedag.

  Na een voorspoedige reis naar Lelystad waar wij ongeveer een uurtje over deden konden we onze spullen uitpakken en omdat er veel regen verwacht werd, onze regenbanden op de kart zetten. Vooralsnog bleef het droog maar de donkere wolken beloofden niet veel goeds. De briefing begon vervolgens en daaropvolgend de trackverkenning met de coureurs en de baanmarshalls.

  Toen de baanmarshalls klaar stonden en de karts gereed waren in het vooralsnog droge Lelystad konden wij ons opmaken voor de eerste testsessie. Matthijs en Stijn wisselden elkaar hierin af. Stijn, dit seizoen voor het eerst in dienst als coureur van het Superkart Team Velsen kon meteen zijn borst nat maken want hij mocht de taak van Aron overnemen: het rijden van een Regularity. Aron had hierin nogal een staat van dienst want hij won er vorig seizoen twee van de drie, hiermee sleepte hij de welverdiende Regularity beker binnen. Zonder zenuwen stapte Stijn de kart in en reed met de kart voor een kleine tien minuten de baan op om een referentietijd vast te leggen. Er bestaan coureurs die een constante tijd kunnen rijden maar je hebt ook Stijn. Stijn reed twee rondes met een tijd van 55 seconden en 3 rondjes met een tijd van 57 seconden. Wij hadden veel vertrouwen in Stijn die vervolgens vier rondes zou moeten rijden waar van de tweede en derde ronde de gemiddelde tijd genomen zou worden om te kijken of deze overeen komt met de referentietijd. Het was even wachten, maar het was het wachten meer dan waard: Stijn, kregen wij te horen, had de Regularity gewonnen! Wat een succes op de eerste racedag al.

  Onze dag was eigenlijk al helemaal gemaakt maar zou helemaal geweldig kunnen worden als wij een succesje zouden kunnen boeken in de tweede race, hierin zou het gaan om wie de snelste tijd neerzet. Matthijs zou aan deze race beginnen en dit deed hij met een hele slimme zet. Het ging er niet om wie er als eerste over de finish zou komen maar om de snelste tijd, om heel hard te kunnen rijden is het handig om een vrije baan te hebben. Matthijs wachtte dus na het start signaal een paar seconden zodat de overige teams uit zijn zicht waren en hij zelf zonder andere teams om hem heen de snelste tijd neer kon zetten. Hij reed een tijd van 45 seconden wat voor dit circuit een prima tijd is, het bleek alleen niet genoeg want Team TATA Steel Academy zette een baanrecord op het bord! Hele knappe prestatie dus maar wel jammer voor ons. Ook het Drenthe College bleek een fractie sneller te zijn, en zo eindigden wij op de derde plaats in de tweede race.

  Wij hebben naast de prachtige resultaten een hele leuke en uiteindelijk gelukkig ook droge dag gehad en wij kijken erg uit naar de tweede racedag van dit seizoen en de laatste racedag van 2015 op 28 oktober. Ook hier hopen wij uiteraard een mooi resultaat neer te kunnen zetten, en dus het jaar mooi af te sluiten. Wij gingen na deze leuke dag huiswaarts met een goed gevoel op zak.

   


  Roy Metselaar

Comments are closed.