twitter facebook
 • De laatste racedag van 2015

  Op woensdag 28 oktober vond de laatste racedag van het jaar 2015 en de tweede van het seizoen 2015-2016 plaats. Berghem was de plaats van bestemming en daarom vertrokken we weer vroeg vanaf het Felisenum om 6:45 uur richting het zuiden van het land om hier te gaan racen.

  In de auto ontstond onderweg de nodige paniek, toen teammanager Roy op de klok in de auto keek zag hij tot zijn verbazing dat we nog 45 minuten onderweg zouden zijn en dat het al 8:30 uur was! Aangezien we om 9:00 uur aanwezig moesten zijn zou dit betekenen dat we veel te laat zouden komen, dit terwijl we ruim op tijd vertrokken waren. Gelukkig deelde meneer de Jager mee dat hij zijn klokje nog niet op wintertijd had gezet. Opgelucht kwamen we aan op Circuit Park Berghem.

  Nadat we onze pitbox hadden ingericht en we de nieuwe sliks hadden ontvangen besloten we toch om de regenbanden op de kart te laten omdat de donkere lucht en de spekgladde baan niet veel goeds beloofden. Na de briefing en de trackverkenning zou de regularity beginnen. Zoals altijd moest in dit geval onze coureur Stijn eerst een referentie ronde rijden en daarna zou hij twee rondes moeten rijden waarvan het gemiddelde zo dicht mogelijk bij deze referentie tijd moest zitten. Stijn zette een prima referentie tijd neer, er was zicht op een prima resultaat. En dat resultaat kwam er ook, als u het vorige raceverslag heeft gelezen dan kunt u samen met ons de conclusie trekken dat Stijn een specialist aan het worden is in het rijden van regularity’s, Hij heeft een rendement van 100%; hij won evenals de vorige racedag in Lelystad de regularity!

  Na de regularity stopten we meteen de lader in het stopcontact en begonnen we met het opladen van de kart. Tijdens de lunch was hij weer helemaal opgeladen en dus weer helemaal klaar voor de tweede race van de dag. Welke zou gaan om het snelste rondje.

  Coureur Matthijs was de hele dag al grieperig en besloot uiteindelijk niet achter het stuur van de superkart plaats te nemen. Dit zou de opwachting betekenen van onze nieuwe coureur Merel! Ze mocht in de testsessie de kart inrijden voor de echte race. Dit was alleen wel een hele lastige taak door de omstandigheden van dien: omdat het droog was en er nog maar één gladde bocht op de baan besloten we om de gloed nieuwe sliks op de kart te zetten. Dit laatste was lastige situatie nummer twee want de nieuwe sliks waren uiteraard heel erg glad en ze zouden in het begin voor weinig grip zorgen. Merel stapte achter het stuur en betrad het circuit. De gele vlag ging uit en we zagen Merel niet meer verder rijden. In de bocht die vanaf de pitsstraat niet te zien was en uitgerekend de “gladde bocht” was, was Merel uit de bocht gevlogen. Gelukkig was zij zelf ongedeerd en uiteindelijk de kart ook.

  Na de testsessie was het aan Stijn om de snelste tijd neer te zetten. Hij had flink de vaart erin en kon heel goed mee komen met de oudere opponenten van Tata Steel Academy en het Drenthe College. Het spande erom of hij de snelste tijd had, als het aan ons lag natuurlijk wel. Uiteindelijk bleek dat hij nipt onder de beide teams was geëindigd. Ondanks dat wij dus derde zijn geworden in deze race was het weer een geweldige dag!

  2015 was een mooi jaar waarin wij kampioen zijn geworden en heel veel races hebben mogen rijden. Het was een voorrecht om in de First Electro League dit jaar weer te mogen racen en wij hopen dat we dit nog heel veel jaar mogen doen.

  Tot slot zou ik al onze sponsoren, Techno Challenge en de beide scholen heel erg willen bedanken voor het mede mogelijk maken van weer een jaar First Electro League voor ons. Ook verwijs ik u naar onze nieuwsbrief die u (als u zich heeft aangemeld via ons email adres: info@superkartteamvelsen.nl) via de mail zondag 1 november weer ontvangt of anders op onze site: www.superkartteamvelsen.nl kan lezen.

  Het Superkart Team Velsen ging huiswaarts na de laatste racedag met een mooi 2016 in het vizier.

  Door: Roy Metselaar

   

   

Comments are closed.