twitter facebook
 • De eerste race van 2016

  Berghem – Donderdag 17 maart 2016 was er na een lange winterstop eindelijk weer een racedag, een waar we erg naar uitkeken. Helaas zouden we ondanks alle inzet en moeite van de afgelopen tijd toch nog met helaas maar één van de twee karts en dus ook scholen aanwezig zijn op deze derde racedag van de First Electro League. De kart van het Technisch College was in verband met een nog niet soepel lopende kart nog niet rijklaar. Voor de teamleden van het Felisenum uiteraard geen reden om met hun eigen kart in alle vroegte af te reizen naar het zuidelijk gelegen Berghem.

  Als aller eerste team kwamen wij weer voordat de organisatie überhaupt al was gearriveerd aan. Na aankomst kon het uitladen beginnen. Bij dit uitladen hadden we een extra klusje: zoals u misschien afgelopen week al had vernomen, hebben wij gloednieuwe spandoeken laten maken met daarop al onze sponsoren en foto’s van de kart, deze moesten zoals dat in het vervolg op elke racedag moet gebeuren bevestigen aan onze mobiele pitbox, ze dienen dus tevens als wanden van onze pitbox.

  Bijzonder aan deze racedag was dat wij ook twee debutanten hadden meegenomen. Michelle van Heerden en Kim Matthieu maakten vandaag voor het eerst hun opwachting in het Superkart Team Velsen. Michelle nam de baanmarshall taak vandaag op zich en voerde deze buitengewoon goed uit. Kim zou ook de baan op gaan maar niet als baanmarshall, Kim zou in de kart rijden en dus vanaf vandaag als coureur fungeren. Ons doel van vandaag was heel, met de nadruk op heel, veel rijden, en dus zouden we vandaag uitgebreid gebruik maken van de testsessies.

  Na een warm welkom te hebben gekregen van de organisatie en nadat iedereen de trackverkenning had voltooid konden we eindelijk na een kleine vijf maanden weer rijden. Kim startte en na de eerste bocht belandden we weer in het zelfde verhaal als afgelopen jaar: de kart sloeg af. Afgelopen jaar hield dit na twee rondjes wel op en verminderde het aantal keren dat dit zich voordeed, dat was vandaag niet het geval, echt na elke bocht was het weer raak. Tijd voor ons om ook na een matige kwalificatie mede door deze gebreken, actie te ondernemen en op onderzoek uit te gaan. Na veel onderzoek en hulp van zeer aardige collega’s van het Nova College, die wij heel erg dankbaar voor hun hulp zijn, hebben we gevonden waar het probleem, de storing zat. De bekabeling was niet goed in het stuur waardoor er een storing ontstond. Na deze provisorisch te hebben verholpen was het afwachten of hij definitief niet meer terug zou keren. Het antwoord zouden we in de tweede testsessie krijgen.

  Na de pauze was het moment dan eindelijk daar: na de accu opgeladen te hebben begon de testsessie. Stijn reed de pitstraat uit en ging met een noodgang ervandoor. Toen wij in de pitstraat met onze ogen knipperden had Stijn er bewijs van spreken alweer twee rondjes opzitten. Dit was uiteraard veelbelovend voor de race!

  Stijn begon de race en startte vanaf de vierde startpositie die hij in de kwalificatie van voor de pauze had verdient ondanks alle gebreken met de storingen. Het begon zeer spannend Stijn reed samen met twee andere scholen voorop en het was wachten op de eerste afvaller van die drie. Het Kennemer College nam de leiding en liet Stijn samen met de TATA Steel Academy achter zich. Deze vochten samen nog om een tweede plek die de TATA Steel Academy voor een korte tijd op zich nam. Na goed werk van Stijn die lekker doorreed was het tijd voor de verplichte pitstop waarin de neus van de kart gedemonteerd moest worden en vervolgens weer op de juiste wijze ook weer gemonteerd moest worden. Dit ging allemaal heel erg soepel en ook de vrijwillige rijderswissel die weer vervolgens doorvoerden verliep zeer voorspoedig. Kim nam het stuur weer over van Stijn en reed de race keurig uit! Dankzij mooie inhaalacties op onder andere de TATA Steel Academy en het Kennemer eindigden wij op de derde plek. Hier waren wij meer dan tevreden mee want na een op race gebied slechte ochtend en en nadat wij met een drie kwart volle accu (doordat wij de testsessies volledig hadden benut) de race hebben gereden, was dit misschien wel het maximaal haalbare.

  Het was voor ons weer een meer dan geslaagde dag want we hebben de oorzaak van de storingen gevonden en daarnaast hebben we ook heel erg veel meters afgelegd met onze kart op de baan. Volgende maand is de volgende racedag, deze vindt plaats op 19 april en is te Lelystad, hier kijken wij weer enorm naar uit en hopelijk zijn we er dan wel met twee scholen bij.

Comments are closed.