twitter facebook
 • De vierde racedag

  Dinsdag 19 april 2016 was het weer zover, we gingen weer racen! Vandaag was de vierde racedag van de First Electro League en hiervoor reisden wij weer vroeg in de morgen af naar Lelystad. Niet zoals dat de afgelopen drie jaar gebeurde, met één kart, maar eindelijk met, jawel, twee karts! Zo konden we na een lange tijd eindelijk ons motto weer op een racedag in de praktijk tonen: twee scholen, één team!

   

  Zoals gewoonlijk waren wij weer op tijd aanwezig en konden we alle spullen weer snel uitpakken. Toen onze mobiele pitbox opgezet was en de mooie spandoeken daaraan bevestigd waren, konden we wachten tot de keuring en de briefing zouden beginnen. Nadat deze plaatsgevonden had kon dit zelfde ook gebeuren voor de welbekende trackverkenning en nadat deze formaliteit voorbij was kon het moment eindelijk plaatsvinden: het moment waarop de karts van het Felisenum en het Technisch College Velsen eindelijk weer samen op de baan tijdens een officiële racedag konden verschijnen.

   

  Dit gebeurde dus tijdens de kwalificatie voor de race. Matthijs Bodt en Rico Haarbosch namen plaats achter het stuur en gingen beide samen met de andere teams de strijd aan om het snelste rondje. Waar de kart van het Felisenum in het begin nog even kampte met wat opstart probleempjes, ging Rico in de kart van het Technisch College er als een speer van door. Hij zette uiteindelijk een mooie tijd op het bord waarmee hij vierde werd en dus ook vanaf positie vier in de race later deze dag mocht beginnen. Matthijs presteerde het om ondanks de opstartproblemen toch nog een prima tijd neer te zetten en zo vijfde achter Rico te worden.

   

  Nu we de startposities wisten konden we na de welverdiende lunch ons opmaken voor de echte race met een rollende start. Ditmaal hadden we veel moeite om de kart van het Technisch College aan de praat te krijgen en toen dit eenmaal gebeurd was en Rico snel weg reed viel hij alweer stil, pech voor het Technisch College want doordat zij hem ook niet meer aan de praat kregen zat de race er voor hen op.

   

  Aan de andere kant zette Matthijs namens het Felisenum de achtervolging in op zijn concurrenten die voor hem reden en dat lukte hem goed. Toen er een rode vlag werd gegeven en iedereen naar binnen moest besloten we, aangezien we toen op de helft van de race zaten, van coureur te wisselen en dus nam Stijn het stuur over van Matthijs en Stijn wist de prestaties van Matthijs vast te houden en zo eindigden wij op de derde plek, werd het Friesland College bij hun terugkomst in de First Electro League tweede en pakte het Nova College de winst.

   

  Het was helaas toch nog niet de racedag waar wij op gehoopt hadden maar door de komende weken even goed te kijken naar wat er mis is gegaan bij beide karts deze dag, kunnen we volgende maand in Berghem hoogst waarschijnlijk een nog betere prestatie leveren. Gezellig en leuk was het in ieder geval wel en met dit in ons achterhoofd vertrokken wij weer naar huis, naar Velsen, met twee scholen maar één team.

Comments are closed.