twitter facebook
 • De vijfde racedag!

  25 mei was de dag dat we weer naar Berghem mochten, zoals altijd voor een nieuwe racedag. Dit keer was het voor alweer de vijfde racedag van de First Electro League. Gezamenlijk, met beide scholen, vertrokken wij al vroeg in de ochtend naar het zuiden.

  Een paar minuten over 8:00 uur kwamen wij weer ruim op tijd aan op de plaats van bestemming en konden wij heel rustig gezamelijk onze mobiele pitbox opzetten, de spandoeken bevestigen en de rest van de spullen uitpakken. De afgelopen week zijn beide karts helemaal nagekeken en van de neus tot de spoiler schoongemaakt dus dat was vandaag niet meer nodig! We waren helemaal klaar voor wat de rest van de dag ons nog zou brengen.

  We begonnen gelukkig na twee keer de strijd om de snelste ronde als kwalificatie gehanteerd te hebben, eindelijk weer met een regularity! Na eerst een referentietijd te hebben neer gezet was het aan Stijn en Rico om vervolgens met een mooie klassering weer van de baan te komen. Waar Stijn niet dicht in de buurt van zijn referentietijd kon komen, deed Rico dit wel, hij werd derde met een klein verschil en Stijn eindigde op de zevende plaats. Deze plaatsen zouden in de volgende race tevens ook als startplaatsen gelden.

  In de pauze was er nog een presentatie van Roy, hij vertelde over ons gloednieuwe online communicatie en organisatie systeem: Trello. Men luisterde geboeid naar deze presentatie en leek er ook wel wat in te zien, verschillende teams vertelden na afloop van de presentatie bereid te zijn om ook met dit, in onze ogen: geweldige systeem, te willen werken. Na Roy’s presentatie gaf het team van TATA Steel ook een adviserende en waarschuwende presentatie over erg heet wordende kabelschoenen. Dit hebben wij goed tot ons genomen en dankzij deze zeer bruikbare informatie kunnen wij waarschijnlijk door hier goed naar te kijken een stilstaande kart voorkomen.

  Na de pauze en presentatie vond de tweede race aan. We begonnen keurig volgens de startopstelling die tot stand gekomen was uit de uitslagen van de regularity, maar al in de eerste ronde werd er een rode vlag gegeven! Een college van het Radius College was in de bandenstapel verdwenen. Gelukkig maakte hij het na afloop goed en ook de kart leek er redelijk van af gekomen te zijn. Nadat Stijn van p7 (de laatste startpositie) was gestart, stond hij toen al derde!! Rico die vanaf p3 vertrok stond op dat moment tweede. Door de vroege rode vlag zou er opnieuw volgens de stand die er op het moment dat de rode vlag getoond werd was, gestart moeten worden. Na enige onduidelijkheid hierover zowel op als buiten de baan, kon de race toch eindelijk hervat worden en door geweldig rijwerk van Rico, Stijn, Jelle en Kim zijn wij uiteindelijk na het Drenthe College dat eerste werd en het Nova College dat de tweede plek in beslag nam, op de derde en vierde plek geëindigd.

  Dit was uiteraard een uitstekend resultaat voor ons team waar wij ook zeker geel tevreden mee zijn.De regularity van het Felisenum viel een beetje tegen maar volgende maand in Lelystad doen wij er natuurlijk alles aan om ook deze in onze ogen een beetje teleurstellende resultaten te verbeteren. Volgende maand is tevens ook gelijk de aller laatste racedag van dit seizoen, dan zal de beslissing vallen en zullen we door middel van een presentatie over het team, sponsorplan en nog veel meer, veel punten moeten pakken!

  Volgende maand in Lelystad sluiten we het seizoen dus na 3 jaar weer af met twee scholen maar wel één team!

Comments are closed.