twitter facebook
 • De finale van de First Electro League

  Woensdag 22 juni vond helaas alweer de laatste racedag van de First Electro League van dit seizoen plaats. Wij keken ontzettend uit naar deze dag omdat deze altijd iets speciaals met zich meebrengt, zo dienen er presentaties gehouden te worden, worden de prijzen uitgereikt en is er een afsluitende barbecue. Wij stonden voorafgaand aan deze racedag op de vijfde plek in het klassement en dus wisten wij dat de titel ver uit het zicht was maar we wisten dat er misschien kansen zouden liggen op het gebied van de presentatie, welke wij ontzettend veel geoefend hadden. In ieder geval vertrokken wij weer ruim op tijd naar Lelystad waar deze finale plaats zou vinden en toen we daar aankwamen werden wij aardig verrast, wij bleken zo vroeg te zijn dat het hek nog dicht was!

  Gelukkig werd deze al snel geopend nadat ook de collega’s van het Nova college waren aangekomen. Wij begonnen snel alle spullen uit te pakken, de kart uit te laden en de mobiele pitbox op te zetten, en toen dit gebeurd was konden wij even genieten van het geweldige weer.

  Na de briefing en de trackverkenning was het tijd voor de regularity. Coureur Matthijs Bodt was helaas vandaag afwezig en dus moest er een nieuwe coureur opgeroepen worden, Teammanager Roy Metselaar zegde toe en nam plaats achter het stuur van de kart van het Felisenum en reed de regularity. Aangezien het Technisch College op een schooluitje was zou er in principe niemand meegaan maar racefanaat Rico Haarbosch ging liever mee naar Lelystad en nam daarbij ook de kart van het Technisch College mee. Kim reed hierin als leerling van het Felisenum voor het Technisch college de regularity.

  Na deze regularity was het tijd voor de presentatie van Veerle en Roy, zij vertelden uitgebreid over het werven van sponsoren binnen het Superkart Team Velsen en toonden het gloednieuwe kasboek en de zelfgemaakte jaarrekening. De organisatie luisterde aandachtig en ook het hele team woonde de presentatie bij. Na afloop kregen de twee luid applaus en was het wachten op de prijsuitreiking, dan zouden zij weten of het genoeg was om de beker te pakken.

  Maar voor deze prijsuitreiking zou er eerst nog gereden moeten worden want er was zoals gewoonlijk nog een tweede race! Deze werd gereden door Stijn en Rico. Met twee hele snelle en veilige verplichte pitstops waarbij de coureur uit moest stappen, een rondje om de kart lopen en vervolgens weer in moest stappen reden beide coureurs weer heel snel en hard door. Uiteindelijk was er een geweldig succes: Rico won de race! Een geweldige prestatie wat wij als Superkart Team Velsen nog even mooi op de valreep meepikten.

  Met dit succes op zak liepen wij na de groepsfoto naar het terras waar de prijsuitreiking vervolgens zou plaatsvinden. Veel teams vielen in de prijzen, zo won het team van TATA Steel de regularity beker en het Drenthe de snelheidsprijs, en uiteindelijk wonnen wij, jawel, de presentatie beker! Het is een prijs waar wij ontzettend blij mee zijn en uiteindelijk bleken wij ook nog eens op de derde plek in het klassement te zijn geëindigd, iets waar wij al helemaal geen rekening hadden gehouden.

  Het was een ontzettend mooie en leuke dag waar nog heel veel meer over kunnen vertellen maar dat bewaren wij voor in de nieuwsbrief! Deze wordt aan het einde van de maand gepubliceerd en zal op onze site te lezen zijn.

  Zo eindigde weer een seizoen van de First Electro League met een beker. Wij kijken enkrm uit naar het volgende seizoen en hopen ook dan weer succesvol te mogen zijn!

Comments are closed.