twitter facebook
 • Eerste racedag van een nieuw seizoen

  VENRAY – Na een lange zomerstop waar voor ons geen einde aan leek te komen konden wij vandaag, 20 september 2016, eindelijk weer vroeg uit de veren, we gingen naar Venray en zouden daar gaan racen tijdens de eerste racedag van de First Electro League 2016-2017, Venray was een aantal jaar geleden een van de vaste circuits van de First Electro League maar verdween toen uit het zicht door de accuperikelen die alle teams hadden. Ons hele team was hier dus nog nooit geweest dus we konden niet wachten om er naartoe te vertrekken!

  Eenmaal aangekomen parkeerden we de auto en pakten we de spullen uit in het toen nog koude Venray. Na de welbekende technische keuring van keurmeester Theo Cornelissen kon de briefing en de daarop volgende trackverkenning beginnen. Een nieuw circuit dus dat was erg welkom.

  Erg zonde maar helaas waren wij wederom zonder het Technisch College aanwezig. Volgende racedag verwachten zij helaas pas klaar te zijn voor de racedag, dit i.v.m. de grote verbouwing die gaande is op de school.

  Zonder het Technisch dus maar uiteraard wel gewoon zeer gemotiveerd voor deze dag. Stijn reed vandaag de regularity. Hij zette eerst zoals gewoonlijk zijn referentietijd neer en vervolgens na ontzettend veel oponthoud door het niet goed functioneren van transponders bij andere teams reed Stijn prima rondjes die heel erg dicht in de buurt van zijn referentietijd kwamen en dat bleek niet alleen uit onze bevindingen ook uit de uitslag die hierna werd gepresenteerd, Stijn zat een paar duizendsten van zijn referentietijd af en werd met dit resultaat tweede na het Drenthe College.

  Na de pauze waarin de kart weer snel oplaadde was het de beurt aan Kim, het was aan haar om te presteren in de grote race. Ze reed lekker, wilde harder, maar kon helaas niet harder omdat we wederom met een hitte probleem kampten, de invertor werd weer 50 graden Celsius en dat is gewoon te heet, vanaf 40 graden Celsius wordt de kart echt merkbaar langzamer en bij 50 zoals u zult begrijpen is dat dus nog erger. Uiteindelijk kreeg Kim het toch nog voor elkaar om als vierde te eindigen en dat maakte dat wij erg tevreden over de resultaten van vandaag waren.

  Na de afsluitbijeenkomst in de bijgelegen kantine bleek dat we tot ons geluk onze accu lekker leeg mochten rijden, iets waar wij al twee jaar voor gepleit hebben, omdat als wij iets stom vinden het met een volle accu terug naar huis rijden is! Maar nu konden we dat dus voorkomen en daarom reed Amber, onze nieuwe reservecoureur nog even lekker 20 minuten alleen over het circuit.

  Het was een mooie dag en het seizoen belooft alleen maar mooier te worden, het enige waar wij nu echt voor de winterstop nog even hard aan moeten werken is dat naast die van het Technisch College, nu ook onze kart goed gekoeld wordt.

Comments are closed.