twitter facebook
 • De laatste racedag van 2016

  De laatste racedag van 2016 stond op 11 oktober alweer op het programma. Wij vertrokken met twee scholen richting Lelystad om daar deze racedag af te werken. Uiteraard na wederom vroeg vertrokken te zijn kwamen wij weer als eerste aan op het circuit om daar vervolgens rustig alles uit te pakken en de tenten met spandoeken op te zetten. Het beloofde een hele bijzondere dag te worden want er zou een cameraploeg komen die speciaal van ons team een film zou maken die wij weer voor eventuele sponsorbezoeken zouden kunnen gebruiken, maar ook Jan Lammers zou langs komen om een presentatie te geven en het verdere verloop van de dag bij te wonen.

  De dag begon in ieder geval op het gebied van racen ontzettend slecht voor ons, de karts waren eigenlijk beide vergeleken met de rest niet vooruit te branden en dat kwam dit keer niet eens door de temperatuur. Waar het wel aan lag dat wisten wij niet. Na hele langzame referentietijden neergezet te hebben, begon de regularity ook daadwerkelijk. Uit veiligheidsoverwegingen besloten wij Kim uiteindelijk van de baan te halen omdat het snelheidsverschil dermate hoog was dat er vreselijke ongelukken zouden kunnen gebeuren. Jelle daarentegen reed naarmate hij meer rondjes reed steeds beter door dus lieten we hem rustig verder rijden. De uitslag was als volgt: een teleurstellende negende plaats voor het Felisenum en een zevende plaats voor het Technisch college.

  In de pauze kwam tot onze verassing de Acculeverancier Vincent onverwachts een kijkje nemen en hij was precies de man op de juiste plaats bij ons na goed gekeken te hebben naar de afstellingen zou de kart na de pauze niet meer moeten terugvallen maar lekker hard moeten rijden. Tijdens deze zelfde pauze vond ook de zeer interessante presentie van meneer Lammers plaats in de kantine.

  Na de pauze zou alles dus goed moeten gaan en dat ging het. Stijn vocht zich meteen terug in de race na als laatste te zijn gestart en hield dit vast met geweldige inhaalacties. Ook Jaap reed prima door. Gedurende de race zagen we wel dat beide karts inzakten, de kart van het Felisenum wederom vanwege de koeling die komende herfstvakantie ingebouwd wordt en die van het Technisch College wegens een nog halfvolle accu. Uiteindelijk konden wij meer dan tevreden zijn over deze leuke dag want Stijn veroverde een podiumplaats, hij werd tweede en Jaap kwam als vierde binnen. Twee karts binnen de top vier was voor ons dus een prachtig resultaat waar wij heel blij mee zijn.

  Na de race maakte Jan Lammers deze uitslag bekend, rondden wij nog even de laatste interviews af voor ons filmpje en vertrokken wij weer meer dan tevreden huiswaarts om daar vervolgens uit te gaan kijken naar de volgende racedag in maart 2017 en de werkzaamheden die tot die tijd verricht dienen te worden.

Comments are closed.