twitter facebook
 • Racedag 16 mei

  Dinsdag 16 mei, een jaar en een dag na de ongelooflijke overwinning van Max Verstappen in Spanje, stonden wij aan de start van de vijfde en een na laatste racedag van het seizoen 2016-2017. Deze keer kwamen we met een compleet team aan, want we hadden twee werkende karts mee. Het Technisch College kwam met een gloednieuw team en dit was voor iedereen daar hun eerste keer op de baan. Dat was overigens ook deels voor iedereen zo, want er lag een nieuw stuk baan in Venray: een lus met een mooie doordraaier die grotendeels volgas is. Volgens een van de coureurs een van de leukste bochten waar hij ooit heeft gereden.
  Het weer zat ons hartstikke mee, 25 graden, en zo begonnen wij aan de regularity. Kim reed deze voor het Felisenum en Cindy in dienst van het Technisch College. Cindy reed uiteindelijk 1,2 seconden van haar referentietijd af en eindigde op de vijfde plek in de uitslag. Kim reed maar liefst 0,2 seconden van haar tijd af en dat bezorgde ons de tweede plek! Een goede start van de dag!
  Na de lunch was het tijd voor de race! Deze duurde niet 20 minuten maar 30, wat dus betekende dat de accu het nog langer vol moest houden dan voorheen! De start verliep voor de een niet al te best, voor de ander uitstekend. Cindy spinde in de eerste bocht en belandde zo helemaal achteraan. Stijn, die de rol van Kim had overgenomen, startte vanaf de derde plek en pakte op de twee rechte stukken de nummers een en twee, om vervolgens de voorsprong in een paar rondjes flink te vergroten. Cindy moest helaas later in de race haar kart aan de kant zetten met koelingsproblemen. De waterpomp had het begeven. Erg jammer, want aan de snelheid lag het niet en misschien had er wel een top 5 positie in gezeten. Vooraan werd de voorsprong steeds groter en we konden zelfs aan Stijn vragen of hij het niet wat rustiger aan kon doen. We moesten immers nog 20 minuten racen. Daarop ging Stijn aan het einde van de rechte stukken van het gas af om energie te besparen. Maar het mocht niet baten, want (alweer) 2 ronden voor het einde was de accu leeg en viel ook de tweede kart uit de race. Stijn werd uiteindelijk geclassificeerd als derde.
  De race zat ons team dus niet echt mee, maar qua snelheid zit het zeker goed met onze karts! Volgende race zullen we ook weer mee kunnen doen om de winst en kunnen we hopelijk onze eerste overwinning van 2017 behalen. Dus op naar de laatste halte: Berghem.

   

Comments are closed.