twitter facebook
 • Racedag 13 juni

  Dinsdag 13 juni vond in het prachtige Berghem de laatste racedag van de First Electro League plaats. Met de nadruk op prachtige want het circuit in Berghem was net opnieuw geasfalteerd waardoor het er echt als een biljartlaken bij lag, de coureurs verheugden zich bij aankomst meteen al een beetje extra om te mogen rijden. Ook het weer en de vooruitzichten waren top, het zou de hele dag warm worden en regen zou uitblijven. We hadden er zin in!

  We kwamen met beide scholen aan en zetten alle spullen neer en begaven ons richting de kantine om ons aan te melden bij de wedstrijdleiding. Het was dus de laatste racedag en dat hield in dat er vandaag wederom een presentatie gegeven moest worden, deze hadden de teammanagers Quint en Roy goed voorbereid! Er waren ook de nodige nieuwelingen vandaag. Anouk en Job, zij zullen vanaf volgend seizoen de rol als teammanager op zich nemen en worden momenteel opgeleid door de huidige teammanager Roy en Elsa, onze nieuwe journalist. Elsa zal u de komende jaren van interviews voorzien en heeft de leiding over de communicatie.

  Voor hen een nieuw begrip maar voor de andere teamleden een vast begrip: de regularity. Daar begonnen we zoals gewoonlijk mee. Het was wederom een ongekende luxe om met twee super goede watergekoelde karts te rijden, de karts sloegen niet af en uiteindelijk wist het Felisenum een derde plaats te bemachtigen en moest het Technisch College genoegen nemen met de zevende klassering. Gelukkig voor het Technisch College zou de race die dezelfde middag zou volgen een reverse start kennen wat betekende dat zij als derde aan de start mochten verschijnen.

  Tussen het racen door zouden er door de teams dus ook nog presentaties gegeven moeten worden en dit was vandaag aan Quint en Roy, zij gaven de presentatie en vertelden over hoe het afgelopen seizoen verlopen was. Hierbij presenteerden en demonstreerden zij ook de nieuwe innovatie: het liftsysteem om de kart bij een eventuele bandenwissel van de grond te kunnen krijgen.

  Na ongeveer tien minuten verliet de jury de mobiele pitbox en was ook deze formaliteit verricht. Tijd om even snel een broodje weg te werken en uit te kijken naar de race!

  Deze race begon zoals altijd fel, vooral de reverse start zorgde voor veel spanning en spektakel want er was genoeg te zien en beleven met alles mooie inhaalacties. Mede dankzij de zeer snelle, veilige en soepele pitstop van het Felisenum zijn zij flink uitgelopen op andere teams en zo wisten zij uiteindelijk wederom net als bij de regularity de derde plaats te bemachtigen! Het Technisch College steeg één plaatsje ten opzichte van de regularity en werd zesde.

  Prima eindresultaten en nu was het grote wachten op de eindklassering. Beide teams hadden helaas minimaal één racedag moeten missen i.v.m. accuproblemen dus hadden een flinke achterstand t.o.v. de andere teams maar uiteindelijk kwamen daar toch de verlossende woorden van meneer de Mink die ons zij dat het Technisch College op de zevende plaats was geëindigd en het Felisenum op de derde plaats! Het Felisenum dat dus wederom een top-3 klassering neerzette en daarmee nog nooit lager dan dat is geëindigd. Al met al waren wij meer dan tevreden zeker omdat we dus ook nog minimaal één dag gemist hadden.

  Zo kwam er een einde aan een mooi seizoen dat zeker zijn charmes had maar ook hier en daar veel verbeterpunten. Deze punten hebben wij opgemerkt en zullen wij doorvoeren in het volgende seizoen. Tot slot zouden wij kampioen TATA Steel Academy willen feliciteren met hun kampioenschap, zij waren uiteindelijk terecht na zes racedagen het team met de meeste punten en natuurlijk niet te vergeten, zouden wij onze sponsoren willen bedanken die wederom een seizoen Superkart Team Velsen mogelijk hebben gemaakt, ontzettend bedankt!

  De komende weken zullen de laatste sponsoronderhandeling hopelijk worden afgerond, daarna gaan wij even genieten van zes weken vakantie en zodra het volgende schooljaar begint staan wij er weer voor een nieuw seizoen van de First Electro League!

Comments are closed.