twitter facebook
 • Racedag 23 september

  In tegenstelling tot een reguliere racedag vertrokken we deze keer niet op een doordeweekse dag richting Lelystad maar op een zaterdag!dus moesten we vroeg ons bed uit. Eenmaal aangekomen stonden er een gigantische tent klaar voor alle teams. We begonnen met uitladen de taken waren goed verdeeld iedereen wist wat ze moesten doen. Sommige maakten de kart schoon andere zorgden voor de bandenspanning enz. Toen dit eenmaal klaar was moesten de coureurs zich klaarmaken om de testsessies te racen, inplaats van dat de vaste coureurs moesten racen was het nu de beurt aan de teamcaptains.

  Aangezien het technisch college geen coureurs konden leveren konden de teamcaptains hun rijkunsten laten zien. Beiden gingen de baan op en reden een paar rondjes. De kart van het Felisenum bleek al snel een storing te hebben en ging dus al snel de pits weer in. Met de kart van het Technisch College was niks mis en Job reed lekker door in deze kart. Na de testsessie werd er gezocht naar de storing en die was gevonden, zo dachten wij. Één stekkertje bleek niet goed contact te maken en dat is helaas met elektronica al genoeg voor een storing. Na deze wél goed contact te hebben laten maken hoopten wij in de tweede testsessie, waar de snelste ronde zou gaan dienen als kwalificatie, wel lekker door te kunnen rijden.

  De storing was weg alleen deed zich nu een nieuwe storing voor. Bij volgas of een té snelle acceleratie sloeg de kart af, dit is hoogstwaarschijnlijk een fout in de afstelling, hier konden wij helaas weinig aan veranderen. Hiervoor zijn wij afhankelijk van onze acculeverancier. Desondanks zetten wij tweede en vijfde starttijd neer, wat neerkwam op veel potentie voor in de race.

  Na de pauze was het moment daar dan eindelijk: het was tijd voor dé grote race! Het was nog even twijfelen of we de kart van het Felisenum meewilden laten doen, maar uiteindelijk hadden we besloten dat Roy toch maar gewoon met de kart moest rijden. Toen iedereen in zijn startpositie stond werd het startsein gegeven. Iedereen begon goed, maar bij de eerste bocht was het al raak de kart van het technisch college was in de eerste bocht gespind maar herpakte zich erg snel. De rest van de race ging erg goed, zelfs de kart van het Felisenum ging beter dan verwacht. De storing van de tweede testsessie bleef wel aanhouden(af en toe viel de kart nog wel eens uit) maar dat werd opgegeven moment een handigheidje. Het ging zo goed zelfs dat de kart van het technisch college eerste werd en die van het Felisenum zelfs ondanks de storing derde!!

  Al met al een succesvolle dag!

Comments are closed.