twitter facebook
 • Interview met Erik Muller

  Op woensdag zes december kwam de operationeel directeur Erik Muller van het bedrijf De Bie Wegenbouw op bezoek bij het Gymnasium Felisenum. Daar werd officieel een contract getekend om het kartteam te sponseren voor de volgende twee jaar. Ik had de eer hem te mogen interviewen.

   

  Wie of wat is De Bie Wegenbouw precies?
  De Bie Wegenbouw is een middel-grootaannemersbedrijf en is onderdeel van de ‘GEVEL TOT GEVEL’ groep. De Bie Wegenbouw timmert aan de weg met zijn Zusterbedrijven Holland Groenwerken en Kennemer Rioolservice. De bedrijven bieden door deze samenwerking een totaalpakket aan de opdrachtgever.

   

  Waarom bent u sponsor geworden?
  Ik vind het belangrijk om jonge mensen te steunen bij innovatieve activiteiten in de omgeving. Het is goed voor de toekomst om nieuwe mensen die de techniek in willen gaan een hart onder de riem te steken. En ook worden jongens en meisjes op een leuke manier steeds enthousiaster en beter gemaakt binnen en buiten school in de technologie.

   

  Hoe bent u in aanraking gekomen met het kartteam?
  De eerste keer dat ik in aanraking kwam met het kartteam was op het ondernemersontbijt op het Technisch College Velsen. Hier hielden jullie teamcaptains een goed betoog over wat het kartteam
  precies was en is. Ik dacht er al over na het kartteam te gaan sponsoren, maar ik ben pas sponsor geworden toen jullie teamcaptains contact met ons bedrijf opnamen.

   

  Stelt u gelijke doelen voor het kartteam als voor uw bedrijf (zoals bijvoorbeeld dat het kartteam zich met het milieu bezig houdt)?
  Jazeker, een van de redenen dat we het kartteam zijn gaan sponsoren is dat jullie elektriciteit gebruiken, dus bezig zijn met wat goed voor het milieu is. Wij zijn namelijk ook bezig met duurzaam
  ondernemen. We staan op trede vijf (het hoogste niveau) op de CO2-prestatieladder. De CO2-prestatieladder is een middel om bedrijven te laten minderen met het gebruik van CO2. Waarbij elke trede van de ladder oftewel het niveau steeds beter laat zien hoe bedrijven bezig zijn met vernieuwende ideeën om de CO2 uitstoot binnen het bedrijf te reduceren. Op dit vlak stellen wij dus inderdaad gelijke doelen met het kartteam.

   

  Wat verwacht u van de komende twee jaar?
  Ik verwacht een vruchtbare samenwerking waar beide partijen van zullen profiteren. En waarbij het kartteam innovatief bezig zal kunnen zijn.

   

  Zou u wat over uw bedrijf kunnen vertellen?
  Wij zijn een middel-grootaannemersbedrijf van grond-, water- en wegenbouw met 50 vaste mensen in dienst. In totaal hebben we circa 100 mensen in ons bedrijf werken. Een Velsens bedrijf die zich bezighoudt met klussen van 500,tot 2 miljoen euro. Wij kunnen alles op stedelijk gebied aan. Onze slogan is dan ook niet voor niets: ‘van gevel tot gevel’.
  Wij hopen dat het De firma Bie Wegenbouw net zo blij zal zijn met onze samenwerking als wij dat nu al zijn. Wij zien erg uit naar de komende twee jaar samenwerking!

   

  Elsa Schoorl

   

Comments are closed.