twitter facebook
 • Interview IT4success

  Op 21 december kwam de algemeen directeur Edo Bodt van het bedrijf dat vroeger microplus heette en nu IT4success gaat heten op bezoek bij het Gymnasium Felisenum, om zijn contract te verlengen als sponsor van het Superkartteam Velsen. En ik had de eer hem te mogen interviewen.

   

  Zou u wat over uw bedrijf kunnen vertellen?

  Ik ben 30 jaar geleden begonnen met het bedrijf Microplus dat vanaf 1 januari IT4success gaat heten. Wij helpen bedrijven om via automatisering succesvoller te worden, dat houdt in dat we computers verkopen, netwerken aanleggen en het beheer hiervan doen zodat bedrijven echt efficiƫnt met hun netwerken kunnen omgaan. Wij verkopen eigenlijk het gereedschap van een bedrijf, net zoals bij de kart moet je voordat je ermee kan rijden ervoor zorgen dat alles klaar staat en het gereedschap gereed is en dat als er wat fout gaat dit zo opgelost kan worden. Ditzelfde doen wij voor onze klanten.

   

  Waarom krijgt uw bedrijf een nieuwe naam?

  Omdat niemand door de oude naam meer echt begreep wat voor bedrijf we waren. Want toen ik 30 jaar geleden begon met dit bedrijf waren er allemaal microcomputers vandaar ook de naam microplus. Maar de technologie werd beter en de microcomputers verdwenen. Dus waarom hadden wij deze naam dan nog? Daarom besloten we om een nieuwe naam te nemen die laat zien wat voor bedrijf wij zijn. Wij zorgen namelijk voor IT en wij doen dit met succes. Vandaar de naam IT4success.

   

  Hoelang bent u nu al sponsor?

  Ik ben nu al vijf jaar sponsor.

   

  Hoe bent u in aanraking gekomen met het kartteam?

  Ik kwam in aanraking met het kartteam in de tijd dat mijn zoon hier op het Felisenum zat en die was helemaal gek van autoraces. Hij is dan ook coureur geworden voor het Superkartteam Velsen.

   

  Waarom bent u sponsor geworden?

  Ik ben sponsor geworden om twee redenen. De belangrijkste reden vind ik dat er aandacht wordt geschonken aan techniek. Een gymnasium is over het algemeen alfagericht en daarom is techniek belangrijk. Persoonlijk denk ik ook dat gymnasiasten juist heel goed en creatief met techniek bezig kunnen zijn. De tweede reden is dat in de tijd dat ik sponsor werd, mijn zoon, zoals ik al eerder eerder heb gezegd bij het kartteam zat. Hij vroeg toen of ik sponsor wilde worden wat mij natuurlijk een heel leuk idee leek.

   

  Met welk resultaat van deze samenwerking zou u het gelukkigst worden?

  Ik zou het gelukkigst worden als deze samenwerking ertoe zou bijdragen dat er leerlingen op het gymnasium een technische studie gaan doen. Want mensen in de techniek hebben we hard nodig!

   

  Heeft u nog tips voor ons?

  Zorg dat je altijd je spullen voor elkaar hebt, dat is erg essentieel. De kart is jullie gereedschap zorg dat dit en alles wat er omheen hoort, goed werkt. Het moet zo zijn dat iedereen een even belangrijke taak heeft en weet hoe hij deze taak aan moet pakken.

   

  Elsa Schoorl

   

Comments are closed.