twitter facebook
 • Interview met Hans Weeren

  Op donderdag 18 januari kwam Hand Weeren naar het Gymnasium Felisenum om het contract als sponsor bij het Super Kartteam Velsen te verlengen. Hans Weeren is namelijk al vanaf het begin sponsor geweest van ons team en wil deze samenwerking graag voort zetten. Ik had de eer hem te mogen interviewen.

   

  Zou u wat over uw bedrijf kunnen vertellen?

  Ik ben in Uitgeest in 1983 met een schoonmaakbedrijf begonnen, van vervoer met een bakfiets zijn we gegroeid naar een bedrijf van 200 mensen. Onze voornaamste activiteiten bestaan uit 80% kantoren en 20% dat heel divers is, zoals jullie school het Felisenum en de gezondheidszorg, bijvoorbeeld de huidbank van het Rode Kruis. Dit werk is echt aan ons besteed, want je hebt daar speciale certificaten voor nodig. Voorheen deden we zwaar industrieel werk, zoals het schoon maken van helikopterplatformen van de Offshore platformen op de Noordzee. Met deze zaken houden we ons als bedrijf nu al ongeveer 35 jaar bezig.

   

  Hoe bent u in aanraking gekomen met het Kartteam?

  Via de school. Want zoals ik al zei, maken we hier op deze school schoon. Ik ben in contact gekomen met een van de begeleiders van jullie team, Paul. Hij heeft ons een soort van gescout. Vijf, zes jaar geleden waren wij een van de eerste bedrijven die met een elektrische auto reden, wat toen erg innoverend was en daarom breed werd uitgemeten in de krant. Omdat jullie Kartteam ook rond die tijd met het elektrisch rijden begon, was het dus erg logisch dat wij het Kartteam zouden gaan sponsoren.

   

  Waarom bent u sponsor geworden van het Kartteam?

  Ik vind duurzaamheid erg belangrijk. Zeker omdat ik zag hoe het er soms aan toe gaat. Schoonmaakbedrijven maken bijvoorbeeld schoon in Rotterdam of Den Helder terwijl ze hier gevestigd zijn. Ik vind dat onzin. Je verliest een uur of meer aan reistijd. Daarom willen wij niet langer dan een kwartier reizen vanaf onze standplaats Beverwijk om op onze bestemming te komen. Door deze duurzame maatregel kwam ik in aanraking met elektrisch rijden. We hebben nu al ruim 60.000 kilometer elektrisch gereden. Wij als bedrijf willen daar een voorbeeld in zijn. Het elektrisch Kartteam van het Felisenum past hier naadloos in, want ook jullie zijn op deze manier met duurzaamheid bezig.

   

  Bent u tot nu toe blij met de samenwerking tussen het Kartteam en uw bedrijf?

  Ja, omdat jullie vaak de krant halen wat heel gaaf is om te lezen. Ook vinden wij het erg leuk om te laten zien dat we als bedrijf het Superkartteam steunen. Zoals ik al eerder zei zo’n project past gewoon bij ons bedrijf.

   

  Heeft u nog een tip voor ons?

  Ja, houd altijd jullie kart goed schoon!

   

  Elsa Schoorl

   

Comments are closed.