twitter facebook
  • Racedag 19 juni

    Op dinsdag 19 juni hadden we onze laatste racedag, dit had twee kanten: we zouden weer een hele leuke dag tegemoet gaan, maar aan de andere kant was dit ook de laatste racedag van het jaar en zouden we afscheid moeten nemen van een paar teamleden omdat ze hun examens hadden gehaald. We stapten met gemixte gevoelens de auto in. Gelukkig duurde de rit niet zo lang als de vorige keer en na 45 minuten rijden kwamen we al aan op de kartbaan van Lelystad. Het Technisch College was gekomen met hun nieuwe gespoten kart, een groene kart met een paarse klep op het stuur. Aangekomen begonnen we onze nieuwe pitbox uit te pakken. De pitbox was zo groot dat hij met zes personen moest worden uitgeklapt. Daarna moesten de karts worden schoon gemaakt, trokken de coureurs hun pakken aan en namen de teamleiders nog een allerlaatste keer de presentatie door. Toen was het eindelijk tijd voor de eerste paar testrondes en liepen we gelukkig weer helemaal op schema. Doordat het een regenachtige dag was, werd het rijden extra bemoeilijkt, toch deden beide karts ondanks het slechte weer het in mijn ogen hartstikke goed. Soms werd er hier en daar even gespind, maar dit werd door de coureurs gelijk weer opgepakt. Tijdens de pauze werden door alle teams presentaties gepresenteerd om te laten zien wat ze dit jaar allemaal hadden bereikt, dit ging uitzonderlijk goed. Na even snel een broodje naar binnen te hebben gewerkt, was de pauze alweer voorbij en werden de referentierondes uitgekozen en werd er opnieuw geracet! Deze race ging in het begin prima, er werden een paar hele snelle rondes neergezet. Maar na een paar rondes ging het mis. De kart van het Felisenum stond stil. Hierdoor liepen we een paar rondes achter en konden we een veel minder goede tijd neerzetten. Daarentegen reed de kart van het Technisch College Velsen veel beter. Nadat deze race was afgelopen, was het nagelbijten geblazen. De uitslag zou niet alleen van deze race zijn, maar van alle races waar we punten voor hadden gehaald dit jaar. De uitslag was: Technisch College derde en het Felisenum werd uiteindelijk vierde. Daarnaast had de kart van het Felisenum een baanrecord neergezet! Nog even wachten op de uitreiking, dit deden we onder het genot van een heerlijke barbecue. Nu was het eindelijk zover, de uitreiking. Na een spannend half uur hebben we de business en sales awards voor onze presentaties gewonnen en is het Technisch College Velsen derde geworden van de league en het Felisenum maar liefst tweede!!

    Elsa Schoorl

Comments are closed.