twitter facebook

Techno Challenge

Het Technisch College Velsen en het Gymnasium Felisenum doen gezamenlijk mee aan de First Electro League van Techno Challenge.

Wat is Techno Challenge?

Aanleiding voor de Techno Challenge is het structurele tekort aan een belangrijke rol bij innovaties die voor bedrijven van groot belang vaklieden en bèta-technici op de arbeidsmarkt. Bèta-technici spelen zijn om de concurrentie voor te blijven. Bèta-technici zijn bovendien belangrijk voor het streven van Nederland om een toonaangevende, hoogwaardige kenniseconomie te zijn.

Door al op de basisschool het fundament te leggen, zullen meer scholieren op de middelbare school kiezen voor een technisch profiel, meer jongeren een technische vervolgstudie doen en gaan meer afgestudeerden daadwerkelijk in de technische sector werken.

Doel van de Techno Challenge is het interesseren van jongeren voor techniek, wetenschap, cultuur, open innovatie, samenwerking en het prikkelen van de ondernemersgeest. De deelnemende scholen en bedrijven ontwikkelen samen uitdagend en praktisch lesmateriaal en organiseren allerlei evenementen.

Dit zijn onder andere de volgende evenementen: First Electro League, RC Cup en ook Girlsday. Hieraan doet het Gymnasium Felisenum samen met het Technisch College Velsen mee. De RC Cup is voor de onderbouw en bestaat uit het racen met radiografisch bestuurbare auto’s. De First Electro League is bedoeld voor de bovenbouw en bestaat uit het in elkaar zetten van een elektrokart. Hiermee worden echte racewedstrijden gereden met alle benodigdheden, zoals een racelicentie en het zoeken van sponsor met businessplan.

Website

Meer informatie over Techno Challenge en First Electro League is te vinden op:

Klik hier om naar de website te gaan