twitter facebook

TATA RC Cup

Foto’s 2016

Team 1

Vrijdag 17 april ging het Felisenum met drie teams naar de wedstrijddag van de Tata steel RC cup!

Het bijzondere aan team 1 was dat we een gemixt team waren met 2 meisjes en 5 jongens. Wij hadden de blauwe auto. De samenwerking in ons team ging heel goed, iedereen had zijn eigen taak en alles liep goed in elkaar over. Onze coureurs waren Simon, Ronald en Mattijn, de monteurs waren Mattijn en Veerle. Dewi en Luca deden de PR en Maurits was onze teamleider!

Helaas hebben wij geen prijzen gewonnen, maar we vonden het toch een zeer geslaagde dag!

 

Geschreven door Veerle van Daalen

Team 2

Op vrijdag 17 april 2015 was het dan zover, we konden gaan racen in Heemstede. In ons team (team 2)  zaten de monteurs Isa en Sasha, de racers Jan, Jean-Paul en Biem en Mitchel was de teamleider. Om 7.15uur moesten we op school zijn. Hierna gingen we gezamenlijk naar het circuit in Heemstede. Daar waren we rond 8uur. We hadden genoeg tijd om alle spullen te pakken en om ons voor te bereiden op het racen. De leraren, meneer Newman en meneer Sluiters, hielpen ons hierbij. Het was gelukkig lekker weer, geen regen in ieder geval.  In de eerste race (racer Jean-Paul) ging het niet helemaal goed, er waren problemen met de wielophanging waardoor we niet verder konden racen, we eindigden helaas als laatste. In de tweede race (racer Jan) ging het weer mis, dit keer vanwege een lege accu. Alle hoop was gevestigd op Biem, die de derde race ging rijden. Ondanks dat de auto 2 maal over de kop ging wist Biem toch als eerste over de finish te komen.  Al met al hebben we een leuke, leerzame en gezellige dag gehad.

 

Geschreven door Mitchel Wit

Team 3

Vroeg in de ochtend om kwart over zeven verzamelden alle teams zich op school, het was eindelijk zo ver, 17 april, de dag van de RC Cup! We gingen op weg naar het circuit in Heemstede met drie teams, team 1; een team met jongens én meiden, team 2; een team met alleen jongens en team 3, het Girlsteam; met alleen meiden. Zelf zat ik in het Girlsteam. De voorbereiding op de dag heeft best veel tijd gekost, wij zijn erg vroeg begonnen, zodat we zeker een paar maanden de tijd hadden. Onze monteurs, Esmee en Jaimy, hebben aan de kap gewerkt en zorgden dat de auto goed was afgesteld, allemaal technische dingetjes. Sophie, onze penningmeester, hield in de gaten hoeveel geld we uitgaven en hoeveel we kregen van sponsors. Emily was onze teamleidster, zij regelde wat er moest gebeuren en ze was een goede leidster! Dan waren er natuurlijk ook nog coureurs, dat waren Esmee, Emma en Myrthe. We moesten drie keer een wedstrijd racen dus daardoor hadden we drie coureurs die allemaal één wedstrijd zouden rijden. Eén wedstrijd duurde 10 minuten en in die 10 minuten moest je zoveel rondes rijden. Het racen ging erg goed, er is niks stuk gegaan, we werden ook geen eerste, maar het was wel een hele leuke, sportieve dag!

 

Geschreven door Myrthe Fuldner

Foto’s 2015

 

2014

Voor de sponsors

Voor de sponsors

Beste sponsor/meneer/mevrouw,

Ook dit jaar was de race van onze RC teams weer een succes. We hebben vele prijzen gewonnen, waaronder een voor de snelste tijd en de design prijs. Ook zijn wij in de Ijmuider Courant gekomen, en waren wij te zien op Rtv Noord-Holland.  Dat hadden we niet zonder u gekund. Daarom willen wij u daarom enorm bedanken voor uw hulp! Het was een mooie dag, en we hebben boven alles erg veel plezier gehad.

Vriendelijke groeten,

Het RC team van het Gymnasium Felisenum.

Team 1

DE DAG DES OORDEELS

Vrijdag moest alles gebeuren. We hebben er maanden naar toegeleefd en vrijdag was het zover.

Toen we daar aankwamen moesten we eerst onze “stand” opmaken. Paars kleedje erop, Accu’s opladen, sponservel en krantenbericht pakken en ga zo maar door, terwijl de coureurs oefenrondjes reden. Vanaf toen ging het heel snel. De 1e rit alleen voor team 1: dat ging, boven mijn persoonlijke verwachting, ongelooflijk goed. Bij team 2 en de “Girlz” ging het iets minder die bungelde rond de 8e plaats. De 2e rit ging het met team 1 (én team 2) enorm goed. De laatste rit was eigenlijk een kopie van de 1e: Team 1 eindigde bovenaan en team 2 en “Girlz” bungelde in de midden moot.

De spanningen, ondanks dat we 3 keer stevig bovenaan eindigden, waren zeer aanwezig. Maar toen we 2(!) kregen waren de spanningen omgezet in vreugde en gingen we zelfvoldaan naar huis!

 Team 2

Op 23 mei was het zover, na een maandenlange voorbereiding was de grote dag aangebroken. Het Gymnasium Felisenum reisde met drie teams af naar de Model Auto Club Heemstede, waar de TATA Steel RC Cup werd gehouden. Wij, team 2, waren net als de anderen druk bezig met de auto goed monteren en de verdere voorbereiding. Vervolgens gingen onze bestuurders een oefenronde maken op het circuit en waren we er klaar voor! De race ging beginnen, er werden in totaal zes heats gereden, waarvan ons team er aan drie deelnam. Onze bestuurders waren Stan uit 2A, Bram uit 2E  en Stan uit 2E. Zij reden elk een heat, met wisselend succes. Bram reed de beste rit van de hele dag, hij heeft absoluut zijn klasse getoond en op het einde van de dag werd het Felisenum tot kampioen gekroond. Het was een succesvolle en bovenal een hele leuke dag!

Team 3

Ze noemden ons Felisenum Team 3, maar eigenlijk zijn wij het Felisenum Girls Team, het team met alles oranje. Oranje shirts, oranje hoeden, maar het belangrijkste: een oranje auto. Hiervan was de jury erg onder de indruk.

Op de dag zelf moesten we drie keer tien minuten racen. We hadden ook drie verschillende coureurs: in de eerste rit Rosalien uit 2A, de tweede rit reed Kimberly uit 2E en de laatste rit werd door Laura uit 2E gereden. Zij hebben goed gereden en uiteindelijk zijn we 7e in het klassement geworden.
Er waren twee poules. Eerst moest poule 1 racen en daarna poule 2. Als allebei de poules hadden gereden kreeg je ongeveer tien minuten pauze. In de pauze kon je de auto weer schoonmaken, repareren of bijvoorbeeld accu’s verwisselen. Dat deed bij ons team voornamelijk Eline uit 2C.

Alle drie auto’s van het Felisenum zijn amper gecrasht. En als ze op hun dak lagen, zag je bijna geen beschadigingen, in tegenstelling tot andere auto’s. Ongeveer iedereen dacht: ‘ Als we nou zo snel mogelijk starten, lopen we op kop’. Wij dachten daar anders over. Als iedereen met volle vaart start, botsen de auto’s ook allemaal tegen elkaar op. Onze tactiek was daarom dat we de hardrijders die botsten zouden passeren en daarna voor de hoge snelheid gingen.

Uiteindelijk heeft het Felisenum vijf prijzen. Sowieso kreeg elk team een kleine beker, een soort aanmoedigingsprijs. Felisenum team 1 werd eerste van hun poule en kreeg daarom de speed-prijs. En omdat de jury vond dat alles er goed uitzag, de kappen van de auto’s, maar ook de kleding, kreeg het Felisenum ook nog de design -prijs!

Kortom: het was een hele leuke dag!

Myrthe Fuldner 2C

 

 

Foto’s 2014

2013

Nieuws over de RC Cup:

http://www.tatasteel.nl/news-and-media/nieuws-2013/felisenum-uit-velsen-wint-tata-steel-rc-cup-2013.html

Het Team

Foto IJmuider Courant

Hoi,
Wij zijn het team dat de RC Cup gaat rijden met radiografisch bestuurbare auto’s. Deze race is een van de evenementen die georganiseerd wordt door Techno Challenge.

SONY DSC Jesse FolkersTechniek SONY DSC Thijs KuijpersTechniek/PR
SONY DSC Rosalie FischerTeamleider SONY DSC Olav MolenaarCoureur auto 1
SONY DSC David LensenFinanciën/PR/Coureur auto 2 SONY DSC Jesse ’t HoenTechniek
SONY DSC Merel KorpershoekCoureur auto 2 SONY DSC Erin LucassenCoureur auto 2

Foto’s 2013

2012

Van links naar rechts: Daan, Rowan, Matthijs, Pieter, Thim en Eva

Foto’s 2012